Ikon: Logo og visuel identitet

LOGO & VISUEL IDENTITET

Logo design er en grafisk repræsentation af din virksomhed. Men et logo kan ikke stå alene. Dit logo er nemlig en del af din visuelle fremtoning, hvilket består af flere elementer, der er med til at fange din målgruppe og gøre virksomheden genkendelig og appellerende. Dette er en visuel identitet.

Når jeg går i gang med design af logo og visuel identitet med nye kunder, er det altid en udfordring – men en god en af slagsen. Der er meget på spil i logo design – følelser, holdninger, præferencer, som kan være mere eller mindre udtalte. Nogle gange kan man bare se og mærke, om et logo passer til virksomheden eller om det ikke gør.


Design af logo og visuel identitet


Logo

Et logo skal vise hvem du og din virksomhed er. Logoets primære opgave er, at fange din målgruppes opmærksomhed og skabe association til det, du og din virksomhed arbejder med. Det skal det gøre ved at være appellerende og samtidig simpelt.

Et logo design kan både være et visuelt element eller en flot præsentation af virksomhedens navn i tekst. Det vigtigste er, at det er nemt at forstå og nemt at genkende.

Visuel identitet

Den visuelle identitet tager udgangspunkt i dit logo. For et logo kan ikke stå alene. Den visuelle identitet skaber sammenhæng i brug af farver, skrifttyper, og evt. brug af visualiseringer og billeder både i dit logo og al anden kommunikation.

Din visuelle identitet er sammenhængen i dit visuelle udtryk og sikrer, at din virksomhed fremstår professionel og visuelt appellerende i alle sammenhænge.

Designmanual

Designmanualen er med til at opretholde din visuelle identitet. Det er en guide jeg udarbejder til brug af dit logo, skrifttyper, farver og billedmateriale, så du kan skabe sammenhæng i din kommunikation fremadrettet.

Designmanualen hjælper dig altså med selv vedligeholde et ensformigt udtryk i din kommunikation efter dit logo og din visuelle identitet er blevet udarbejdet.

EKSEMPLER PÅ LOGO DESIGNS

ASSIST Logo
Assist Banner
Kurs logo2 kopi
Screenshot 2021-04-09 at 13.48.40
Screenshot 2021-04-09 at 13.49.14
Madfestival Spis
Krusedulle
ASSIST Logo Assist Banner Kurs logo2 kopi Screenshot 2021-04-09 at 13.48.40 Screenshot 2021-04-09 at 13.49.14 Madfestival Spis Krusedulle

I ovenstående logo designs kan du se eksempler på både repræsentationer af virksomhedens identitet i tekst og andre med fokus på det visuelle element, der understøtter rammesætning af virksomhedens kerneopgave. Virksomhedernes logoer indgår i alle visuelle identiteter og har ofte visualiseringer tilknyttet, der matcher og har sammenhæng til det visuelle udtryk. Se mere om visualiseringer her.

Eksemplerne inkluderer blandt andet følgende virksomheder:

Tanker & Trivsel

Læredygtighed

Assist

Krusedulle

Kurs

VISITKORT

Få speciallavet visitkort, der er tilpasset din visuelle identitet og har et professionelt og flot visuelt udtryk. De kan deles ud fra dit eget kontor, egen praksis, på messer eller i dine netværk. Det er altid godt at have et visitkort ved hånden, når du snakker med din målgruppe og potentielle kunder. Ved at uddele visitkort øger du sandsynligheden for, at din målgruppe husker dig og faktisk besøger din hjemmeside og køber dine ydelser. Se mere under præsentationsmateriale.