OBS: Bogen er under udarbejdelse!


365 KREATIVE EVENTYR

En uforudsigelig børnebog, der samler børn og voksne
om at være kreative og nærværende i en travl hverdag.

Kreativitet • nærvær • samvær • fantasi • nysgerrighed • samskabelse

HVAD:

Denne kreative børnebog har til hensigt at gøre højtlæsning mere personlig, kreativ og nærværende. Her bliver børn og voksne selv aktive skabere af utallige unikke fortællinger, hvor kun deres fantasi sætter grænsen. 

Man behøver ikke være kreativ eller opfindsom for at bruge bogen, da den hjælper med at finde på fortællingerne. Bogen er nemlig fyldt med visuelle og finurlige billeder, med pudsige detaljer, der kan give inspiration til fortællingen. Til hvert billede følger også en række handlingskort, der giver forslag til, hvad fortællingen skal handle om – men det er fortællernes eget valg, om de vil følge dem. Derudover kan man også vælge at bruge en af bogens hovedpersoner som udgangspunkt for historien. Ved at kombinere elementerne i bogen på kryds og tværs, kan et utal af unikke fortællinger udfolde sig.

HVORDAN:

Bogen er opbygget med 13 finurlige billeder med pudsige detaljer. Til hvert billede kan der vælges et eller flere handlingskort, der giver inspiration til handlingen i fortællingen. Man bestemmer selv, om man vil følge dem. Derudover kan man vælge at bruge en af de fire hovedpersoner, der er vedlagt forrest i bogen.

Man kan vælge at bruge bogen på ens helt egen måde, men man kan også vælge at følge disse trin:

  1. Vælg en hovedperson og tag denne karakter med på eventyr.
  2. Slå op på en af bogens finurlige billeder.
    • I kan vælge én scene og fordybe jer i denne eller rejse gennem flere af bogens scener i streg. Der er ingen fast rækkefølge I skal rejse rundt i.
  3. Vælg et handlingskort til jeres fortælling til det enkelte billede.
    • I kan både lade handlingskortet være udgangspunktet i fortællingen eller et mindre element, der blot sætter fortællingen i gang. Det er helt op til jer.

På baggrund af den valgte hovedperson, billedet og det valgte handlingskort, kan man slippe jeres fantasi løs og gå på fælles opdagelse i de idéer og tanker man får fra de finurlige billeder i bogen.


ET SMUGKIG IND I PROCESSEN

Jeg har i flere år haft en idé om en kreativ børnebog siddende i baghovedet, som jeg endelig er i gang med at få ud i livet i samarbejde med illustratoren Olivia Linn. Vi er i gang med at udarbejde en prototype, som kan testes af børnefamilier i April 2020.