Besættelsen

“Besættelsen” er en interaktiv fortælling, som jeg udviklede i 2019 som en interaktiv julekalender, som jeg udviklede til min far, Kim Risør, der er forfatter. Jeg ville gerne give ham en lille kreativ udfordring, og gav ham derfor hver dag i 24 dage en ny del af en selvopdigtet historie, som han kunne digte videre på. På denne måde fungerede den interaktive fortælling som en helt personlig julekalender, hvor han skulle være kreativ og medforfatter af vores til slut fælles historie.

Alle er selvfølgelig velkommen til at deltage selv.

Invitation

Dette er et lille eksperiment, som jeg vil invitere dig til at deltage i. Eksperimentet er lavet med det formål at give dig en anderledes oplevelse af at forfatte – udfordre måden du oplever at en historie tage form. Du skal nemlig lade dig forføre af en andens historie og hjælpe med at fortælle den – og sætte dit personlige præg på den.

Det er en fortælling med 24 dele (kan bruges som en interaktiv julekalender), hvor der hver dag vil blive præsenteret en ny bid af denne ukendte fortælling. Hver bid vil bestå af et benspænd, der indeholder et lille stykke tekst og et billede, som skal inspirere din fortælling. Du kan ikke vide dig sikker på, hvad der kommer til at ske, og selvom de overordnede linjer i historien er låst, får du stadig plads til at bestemme meget selv og gøre fortællingen personlig.

Reglerne er simple:

  1. Du skal med udgangspunkt i det daglige benspænd forholde dig til og fortælle handlingen fortællingen ud fra dette. Dit svar skriver du som kommentar til dagens benspænd.
  2. Du må ikke tænke længere frem end det angivne tidspunkt for næste dags benspænd (som er angivet nederst på hver side), men du må tilpasse alt andet herop til.
  3. Tag gerne udgangspunkt i de konkrete spørgsmål til hvert benspænd eller gå dine helt egne veje. Du behøver ikke lade dig begrænse af spørgsmålene, så længe, at du holder fortællingens overordnede linjer åbne.
  4. Du kan altid gå tilbage i fortællingen og skrive dine svar om, hvis de ikke passer til de fremtidige benspænd eller du gerne vil lave om på dit svar.
  5. Du må gerne inddrage, tilpasse og uddybe teksten fra dagens benspænd, så du i stedet bruger dine egne ord eller inkorporerer det i din egen fortælling. Du skal blot huske at respektere de overordnede linjer i historien. 

God fornøjelse