Invitation

Kære far

Jeg har planlagt et lille eksperiment, som jeg vil involvere dig i. Der er ingen garanti for, at det bliver godt, men jeg håber du vil indvilge i eksperimentet alligevel. Det er lavet for at give dig en anderledes oplevelse af at forfatte – udfordre måden du oplever en historie tage form. Du skal nemlig lade dig forføre af en andens fortælling og hjælpe med at fortælle den.

Det vil fungere som en julekalender, hvor du hver dag indtil jul, vil blive præsenteret for en bid af denne ukendte fortælling. Hver bid vil bestå af et benspænd, der indeholder et lille stykke tekst og et billede, som skal inspirere din fortælling. Du kan ikke vide dig sikker på, hvad der kommer til at ske, og selvom de overordnede linjer i historien er låst, får du stadig plads til at bestemme meget selv.

Reglerne er simple:

  1. Du skal med udgangspunkt i det daglige benspænd forholde dig til og fortælle handlingen i denne ukendte fortælling. Dit svar lægger du ind som kommentar til dagens benspænd.
  2. Du må ikke tænke længere frem end det angivne tidspunkt for næste dags benspænd (som er angivet nederst på hver side), men du må tilpasse alt andet herop til.
  3. Konkrete spørgsmål vil til hver dags benspænd inspirere din fortælling, men du behøver ikke lade dig begrænse af dem, så længe, at du holder fortællingens overordnede linjer åbne.
  4. Du kan altid gå tilbage i fortællingen og skrive dine svar om, hvis de ikke passer til de fremtidige benspænd eller du gerne vil lave om på dit svar. Du kommenterer bare på det aktuelle benspænd igen.
  5. Du må gerne inddrage, tilpasse og uddybe teksten fra dagens benspænd, så du i stedet bruger dine egne ord eller inkorporerer det i din egen fortælling. Du skal blot huske at respektere de overordnede linjer i historien. 

God fornøjelse

Skriv et svar