Del 9: Tirsdag, kl. 07:02, Nyhavn.

Du må vente på, at næste båd afgår mod London. Prisen for bådturen er høj, og du har kun få kontanter på dig – ikke nok til at sikre dig en plads.


Hvordan vil sørge for betaling inden båden sejler i morgen tidlig? Hvordan holder du dig i sikkerhed fra soldaterne, der stadig marcherer i gaderne?[Næste benspænd foregår onsdag, kl. 09:12, Christianshavn]

 1. Kim Risør

  Efter betaling til min hjertevarme hjælper er jeg ved at være blanket af, og turen til London er bestemt ikke gratis, har jeg fundet ud af. Jeg gik mig en tur i Nyhavn og fandt skuden, og derudover fik jeg en snak med en “fisker”, som heller ikke kunne genkende min søster fra fotoet.
  Jeg snakkede med ham om “fisketuren” og om prisen, og derudover om hvad der sker. Han fortalte, at soldaterne havde hærget hele byen, men at de nu havde lagt en ring rundt om København. De resterende soldater i centrum var ikke umulige at undgå, men han advarede også om, at hvis man blev taget, gjaldt det om for enhver pris at komme derfra. Han mente, at mange af de tilfangetagne bliver tortureret og dræbt.
  “Man skulle have haft en pistol” sagde jeg, og han nikkede. Det ville han også gerne have haft.
  “Hvad ville man få i betaling mon, hvis man nu havde en pistol til salg?” spurgte jeg. Han forstod pludselig, hvad det drejede sig om … og mente at der vel kunne betales med en fisketur .. til London.
  “Plus logi og kost indtil skibet sejler,” foreslog jeg med et glimt i øjet, hvorefter han grinede. Han nikkede dog til handlen, da jeg trak ham til side og viste ham pistolen i en gyde. Den ville han rigtig gerne have, for han havde adgang til lige præcis den kaliber ammunition.
  Prisen; tur til London, kost og logi, blev vi enige om, og så var jeg sådan set klar til turen.

  Jeg føler dårlig samvittighed over, at jeg ikke her og nu kan hjælpe min søster, men det er som at lede efter en nål i en høstak, og hun kan være over alle bjerge nu. I princippet kan hun lige så godt være i London som her, beroliger jeg min frygt og bekymring med.

Skriv et svar