Del 5: Søndag, kl. 08:05. Slægtnings lejlighed, Øgadekvarteret.

Du bliver nødt til at vide, hvordan din tvillingesøster Rikke har det i København. Du bliver nødt til at skaffe en telefon, der stadig har strøm og forsøge at få fat i hende. Du bliver nødt til at finde ud af, hvad der foregår. Du må vove dig ud fra trygheden i mørket – ud på de øde og farlige gader.

Hvordan finder du en telefon med strøm?

Du ringer din søster op, men der er intet svar.
I samme sekund griber to soldater fat i dig bagfra og trækker dig med stor fysisk magt ud mod hovedgaden, hvor flere marcherer.

Kan du nå at komme fri og komme i sikkerhed inden flere strømmer til?


[Næste benspænd foregår Søndag, kl. 19:47, midtbyen]


 1. Kim Risør

  Jeg kan ikke bære at drage min fætter ind i problemer. Han er bedre stillet uden mig, og jeg må også se at få fat på Rikke. Jeg mærker samhørigheden ekstra som tvilling, og det frustrerer mig vildt, at jeg ikke kan få fat på hende, som jeg ellers næsten dagligt har haft kontakt med gennem alle årene. Specielt inden hun tog til København – ligesom alle andre stort set – i urbaniseringens hellige navn.
  Nu lever hun kummerligt og til alt for høj en husleje, men uha … hvor er det fint i staden.
  Jeg forstår det ikke, selvom hun har haft succes jobmæssigt, og det frustrerer mig lidt, at hun har fjernet sig fra både mig og det miljø, hvor vi har tumlet rundt, siden vi var små. Men jeg ved, at hun savner mig, ligesom jeg savner hende.
  Ingen telefoner virker, men heldigvis fik jeg en ide. Da både min fætter og jeg har sejlet meget, ved jeg at han for mange år siden købte en håndholdt VHF radio til maritim brug og nødopkald.
  Han er godt nok ikke ret inspirerende, men jeg kender ham som en, der har styr på sagerne, og ganske rigtigt … vupti sidder jeg med VHF radioen i hånden og kan snart kalde Lyngby Radio op. De kan koordinere alle redningsaktioner i landet, så de må også kunne fortælle mig, hvad der sker rundt omkring … og måske kan de få kontakt til Rikke.
  Vi finder nogle friske batterier til radioen og kalder op på nødkanal 16. Lyden skratter, men endelig når jeg frem til Lyngby Radio og en nøgtern kvinde, der dog ikke kan hjælpe mig med nyhederne generelt. Hun fortæller mig også, at det i princippet er en åben linje, hvor alle der er på kanal 16 kan høre, hvad der foregår. Men jeg SKAL have kontakt til Rikke. Jeg beder den flinke dame om at kalde mig retur, når hun forhåbentlig finder frem til Rikke og at aftale med hende, at de skal kalde mig op på den kanal, som svarer til de to sidste cifre i det telefonnummer, vi havde i vores barndomshjem. Det nummer husker Rikke helt sikkert … og det nummer kender mine fjender ikke.
  Jeg pakker mine ting incl. ekstra batterier til VHF-radioen, hvorefter jeg takker min fætter og giver ham et kram.
  Jeg må derfra og ud i friheden, hvor signalet også er langt bedre. Jeg håber at blive kaldt retur af Lyngby Radio på kanal 87 inden længe og lader radioen være tændt ved lavt strømforbrug.
  Jeg når lige at lægge radioen i den yderste lomme i rygsækken, da stærke hænder griber mig bagfra og fører mig afsted. Jeg råber forskrækket, og min angst forstærker lyden. Soldaterne vrisser noget retur, som jeg ikke forstår, og jeg ser hovedgaden i det fjerne. Mange soldater marcherer afsted, kan jeg se.
  Jeg må fri, inden det er for sent!
  Pludselig ringer min radio op, og den ene soldat løsner grebet og griber ud efter lommen i min rygsæk for at finde radioen. Så er det nu!
  Jiu-jitsu undervisningen kommer mig til gavn, da jeg spænder ben for den ene soldat og umiddelbart efter vrider armen om på ryggen af den anden, hvorefter jeg med stor kraft fører ham direkte ind i en mur med hovedet forrest. Den snublede soldats hoved sparker jeg derefter hårdt til, og så er der ro!
  Jeg finder i en fart en pistol og en håndgranat hos den ene soldat, og så stikker jeg af i den retning, vi kom fra, væk fra hovedgaden, hvorefter jeg spæner ned ad forskellige smågader i kvarteret uden at se mig tilbage.
  Endelig får jeg lidt ro på vejrtrækningen og kan kalde kanal 87 op.

Skriv et svar