Del 11: Onsdag, kl. 16:32, på et skib midt i Skagerrak

Det er en kold og til tider gyngende sejltur, selvom vejret overvejende er med jer. Skibets passagererne holder sig for sig selv – alle er på flugt, bange, sårede og stoler ikke på nogen. Du har endnu ikke fået mange ord ud af den lyshårede pige Sofie, men du kan mærke at hun er kvik.

Hvordan får du hende til at være godt tilpas? Hvorfor er hun helt alene?


[Næste benspænd foregår Torsdag, kl. 10:17, på et skib midt i Nordsøen.]


 1. Kim Risør

  Ude i sit rette element duver båden fra side til side, og min mave duver med. Indimellem er den på vej til at vende på vrangen, men jeg kan nogenlunde styre brækfornemmelsen. Pudsigt så stor forskel der er på en lille båd og så denne her, men der er en søsikker skude, og jeg føler mig tryg … for nu … hvad havet angår. Og kulden klares med mere tøj fra tasken til både mig og Sofie.
  Til gengæld er der ikke ret mange omkring mig, der ser trygge ud. Skepsis og angst lyser ud af alle, og ingen vil noget med nogen, udover dem, de kender. Der er også sårede iblandt kan jeg se.
  Sofie holder sig tæt til mig hele tiden, og jeg kan mærke hendes taknemmelighed for, at jeg har taget mig af hende og ligefrem har stukket en soldat ned for hendes skyld, hvad jeg dog ikke har sagt til hende … men hun er kvik og ved godt, hvad der er foregået fornemmer jeg.
  Et øjeblik rammer følelsen af måske at have slået et menneske ihjel. Måske et godt menneske med en mor og far, der bekymrer sig for deres søn? Og nu har mistet ham.
  Følelsen erstattes hurtigt af tanken om, at der må sættes hårdt mod hårdt i sagens natur.
  Men hvad er det for noget med, at det primært er lyshårede, som Sofie, der fanges ind?
  Jeg forstår intet, men det forum her er bestemt ikke stedet at tage emnet op. De tunge ansigter rundt omkring mig lukker ikke nogen ind og ikke nogen informationer ud.
  Sofie derimod er begyndt at se lidt mere rolig ud, og indimellem svarer hun også på mine spørgsmål, men jeg skal gå forsigtigt til værks, kan jeg fornemme. Hun vil ikke rigtig ud med det hele, så måske er det for smertefuldt for hende at tænke på, hvad der er sket.
  Ud fra hendes korte svar må jeg antage, at hendes forældre er slæbt væk … måske dræbt.

Skriv et svar