Del 10: Onsdag, kl. 09:12, Christianshavn

Du pakker dine ting og sniger dig forsigtigt ud på gaden for at nå din båd. Du forskrækkes af en pige, der løber desperat mod dig og griber dig om benet. Hun er bange og helt alene. Hun har brug for din hjælp, og der er ingen andre i nærheden. Du spørger, hvor hendes mor og far er, men hun begynder blot at græde og klamrer sig desperat til dig. Du kan ikke efterlade hende. 

Båden sejler om 11 minutter! I må afsted NU, hvis I skal nå det. Prisen for to er større. 

Hvad gør du? Kan du snige hende med om bord?


[Næste benspænd foregår Onsdag, kl. 16:32, på et skib midt i Skagerrak]


2 Responses

 1. Kim Risør

  Panikken og adrenalinen pumper rundt og risikerer at stjæle mit overblik. Hold nu kæft hvor blev jeg forskrækket, og så over sådan en lille pige. Det sødeste væsen endda,
  Mit hjerte tillader mig ikke at efterlade hende, og min fornuft tillader mig ikke at blive her og hjælpe hende.
  Vi må afsted – sammen.
  Men hvordan? Jeg grubler, panikker igen; tiden går, jeg bliver vanvittig.
  Jeg ser en soldat gå fra strøget og dreje til højre mod Det Kongelige Teater, som bombardementerne har været skånsom overfor heldigvis.
  “Bliv her i gyden et øjeblik, så LOVER jeg at komme retur.”
  Hun ser bekymret på mig, men vælger at stole på mig, og slipper endelig min hånd.
  Jeg sniger mig efter soldaten og undrer mig over, at han går alene, men kort efter finder jeg forklaringen, da han går ind på det offentlige toilet.
  Jeg lister efter ham, og da jeg kan se ham stå og tisse, stiller jeg mig stille helt hen bag ham med kniven klar. Han er min eneste chance med få minutter til afgang.

  Da jeg har tørret kniven af i servietten og går derfra med soldatens pistol og penge i lommerne, puster jeg ud og underskylder min handling over for mig selv med nødvendigheden. Desuden kan vi nok sagtens undvære en fjendtlig soldat her i landet.

  Den lille piges afmagt men glæde over at se mig igen, lyser ud af hendes forgrædte øjne, da jeg tager hende i hånden. Der er 3 minutter igen, så der er ingen tid at spilde!

Skriv et svar